Facebook Sayfamızı Takip edin İNDİRİMLERDEN HABERDAR OLUN!
Çağrı Müşteri Hizmetleri 09:30 ile 18:00 saatleri arası hizmet vermektedir.

Cami Saati Nasıl Ayarlanır?

03/07/2018 0 Yorumlar Cami Saati,

Kumandalı Cami Saati Vakitmatik Ayarlaması

 

UYARILAR

 

  • Cihazınızın elektrik kesintilerinde sağlıklı çalışması için kaliteli pil kullanınız.
  • Cihazı çocukların ulaşamayacağı bir yere monte ediniz.
  • Cihazı yağmura ve suya maruz kalacak yerlerde kullanmayınız.
  • Cihazı üretici firma dışındaki kişilere tamir ettirmeyiniz.
  • Cihaz 220VAC/ 5 Volt DC 1 Amper veya 2 Amper seviyesinde çıkış veren adaptörle çalıştırınız.
  • Bu cihaz ileri geri saat uygulamalarını otomatik olarak yapar otomatik olarak yapmasını istemezseniz cihazın saati yıl boyu aynı saat dilimini gösterir.
  • Cihaz üzerinde bulunan piller mikroişlemcinin saatini çalıştırmak için konulmuş olup elektrik kesintilerinde ekrandaki görüntü tamamen kaybolur. Elektrik geldiğinde görüntüde otomatik olarak gelir. Elektrik geldiğinde zaman doğru ise cihazınızda problem yok demektir. Cihaz vakitleri 00 00 olarak gösteriyor veya zaman yanlışsa pilleri değiştiriniz.

 

 

TEKNİK ÖZELLİKLER:

 

  • Bu cihaz dünyanın tüm yerleşim yerlerinin namaz vakitlerini

T.C. Diyanet İşleri başkanlığının vermiş olduğu vakitlere uyumlu olarak o bölgenin namaz vaktini matematiksel işlem yaparak hergün yeni günün vaktini yazdırır.(kutuplar bölgesi hariç)

  • Türkiye’ deki kullanıcılar il trafik plaka kodunu girerek bulundukları yere göre cihazın ayarını yaparlar. İlçede ve beldelerde ki kullanıcılar ise bağlı bulundukları ilin plaka kodunu girdikten sonra o il ile aralarında ki dakika farkını girmeleri gerekir.
  • Cihaz 2099 yılına kadar vakitleri gösterir.
  • Menüden ileri geri saat uygulaması seçeneği mevcuttur
  • Elektrik kesintilerinde pil desteği ile zaman çalışmaya devam eder ve elektrik geldiğinde tekrar ayar gerektirmez
 
  • En son yapılan ayarları hafızasına kaydeder ve elektrik kesintilerinde veya nakil esnasında piller takılı olmasa dahi tekrar bulunulan merkezin ayarlarının girilmesi gerekmez.
  • Cihazın saatinin çalışması için kullanılan AA kalem piller kolayca temin edilebileceği için ileride cihaz için teknik destek almanıza gerek kalmaz.
  • Elektrik kesintilerin de görüntü ekrana verilmeyerek pillerin daha uzun kullanımı sağlanmaktadır.

 

CİHAZIN ÇALIŞTIRILMASI VE AYARLARI

 

  1. Cihazın fişini prize takınız.
  2. Yıl hanesi flash yapacaktır. Cihazın arkasında bulunan buton takımından  yukarı   veya aşağı butonunu kullanarak yıl hanesini ayarlayınız. Örneğin yıl hanesi 2007 olarak geldiyse

yukarı tuşuna bir kez basarak 2008 yılında iseniz 2008 yapınız yıl hanesinini ayarlayınız.

 

İLERİ tuşuna basarak ay hanesine geçiniz eğer ay hanesi doğru

Bulunduğunuz ayı göstermiyorsa yukarı veya aşağı tuşlarına basarak o ayı ayarlayınız ve ileri tuşuna basarak gün hanesine geçiniz.

 

Gün hanesini de aynı şekilde ayarlayararak İLERİ Butonuna basınız ve DAKIKA hanesine geçiniz ve dakikayı ayarlayınız

 

İleri tuşuna basarak SAAT hanesine geçiniz. Saatide aynı şekilde yukarı veya Aşağı butonuna basarak ayarlayınız. Ve ileri tuşuna basınız.Yerleşim yeri ayarı bölümüne gelmiş olacaksınız.

Cihazlar üretimden genelde P 42 ( KONYA) Plaka kodu girilmiş olarak çıktığı için P 42 olarak gelecektir. Bulunduğunuz İlin plaka

kodunu             veya         butonuna basarak ayarlayınız. Örneğin Çanakkalede yaşıyorsanız Aşağı butonuna basarak. P 17 Yapınız.   Burada “ d 04 “ dakika farkını ifade etmektedir.

Oradaki 04 değeri ise ayarlamış olduğunuz ile ait vakitlere 4 dk ilave

edildiği anlamına gelir. Eğer yaşadığınız ilçe veya belde de bağlı bulunduğunuz ilden önce namaz vakti giriyorsa o değeri

gibi ayarlayınız . Girdiğiniz rakamın önünde – işaretinin olmasına dikkat ediniz.ileri tuşuna basarak bir sonraki menüye geçiniz.

 

Dakika farkı menüsünden sonra  Sab    30 menüsü gelecektir bu sabah namazının farzına duruş vaktinin ayarlanma menüsüdür.

Genellikle 30 olarak gelmektedir. Hergün güneşin doğuş vaktinden 30 dakika önce gösterir. Örneğin sabah namazının farzına keraat vaktinden 25 Dk. Önce duruyorsanız Sab 25 olarak ayrlayınız.

 

İleri tuşuna bastığınızda ise üstte sağ tarafta 01-02-veya 03 rakamı gelecektir

01 SAB/GÜN satırında sadece Güneşindoğuş vaktini göstermesi için 02- SAB/GÜN satırında sadece sabah namazına duruş vaktini göstermesi için

03 ise sabah namazı ile güneşin doğuş vaktini dönüşümlü göstermesi içindir 5 er saniye aralıklarla sabah namazı farza duruş vakti ve güneşin doğuş vaktini dönüşümlü gösterir. Bu bölümün ayarını da yaptıktan sonra ileri tuşuna basınız.

 

Bu menüde ise yu = H menüsü gelecektir. Yaz saati uygulaması menüsüdür.. yu = H olduğunda yaz kış saati uygulaması hayır demektir. Yıl boyu ileri saat uygulamasını dikkate alır.

Aşağı veya yukarı tuşuna bastığınızda E olacak tır. Yu E olursa ileri geri saat uygulamasını dikkate alarak saatleri iler ve geri alır.

İleri tuşuna bastığınızda 2 rakamı gelecektir. (Saat dilimi) Türkiye deki kullanıcılar bu bölümü 2 olarak bırakınız yada ayarlayayınız.

Daha son ra SET tuşuna basarak yaptığınız ayarları onaylayınız. Cihazınız kullanıma hazır olup. Bulunduğunuz yerin vakitlerini gösterecektir. Vakitleri kontrol ediniz eğer vakitlerde hatalar var ise Yaptığınız ayarları tekrar kontrol ediniz.

 

 

YURT DIŞINDAKİ KULLANICILAR İÇİN AYARLAR

 

1. Cihazı fişe takınız yukarıda bahsedildiği gibi yıl ay gün dakika ve saat ayarlarını yaptıktan sonra P menüsüne geliniz. P yi  00

olarak ayarlayınız.P 00 yapmazsanız; cihaz Sizin enlem ve boylam girmenize yetki vermez Plaka kodunu 00 olarak ayarladıktan sonra İleri tuşuna basınız .Yukarıdaki cihazın çalıştırılması ve Ayarları bölümünde belirtilen menüler sırasıyla gelecektir.. Yukarıda belirtildiği gibi o bölümleri ayarlayarak geçiniz. YU= H menüsüen geldiğinizde bulunduğunuz ülkede İLERİ / GERİ  saat uygulaması var ise Aşağı veya yukarı butonlarından herhangi birine basarak yu = E yapınız cihaz ekimin son Pazar günü saatleri 1 saat geri alır martın son Pazar günü 1 saat ileri alır. İleri tuşuna tekrar basınız burada ise genelde 2 rakamı gelecektir. 2 ise Türkiye ile İngiltere arasındaki( 0 boylamı İngiltere den geçtiği öngörülmektedir.) saat farkıdır siz bulunduğunuz ülke ile İngiltere arasındaki saat farkını giriniz.

 

İLERİ butonuna basınız 5 haneli bir rakam gelecektir. Bu ENLEM menüsüdür. Burada bulunduğunuz merkezin ENLEM ini( ileriki sayfalarda ülkelerin ve o ülke ve şehirlerinin enlem ve boylamları liste halinde verilmiştir.)

 

5 haneli rakamın ilk önce sağdaki 2 hanesi flash yapacaktır. Bu bölümü ayarlayıp daha sonra ileri tuşuna basarak soldaki 3 haneli bölümdeki enlem değrini giriniz.

daha sonra ileri tuşuna bastığınızda yeni bir 5 haneli rakam gelecek tir.Buda BOYLAM menüsü bu menüyü de ilk önce sağdaki 2 haneyi daha sonra ileri tuşuna basarak soldaki 3 haneli bölümü ayarlayınız. .


Daha sonra SET   tuşuna basarak Yaptığınız ayarları güncelleyiniz. Cihaz yapmış olduğunuz yeni ayarlara göre vakitleri görüntüleyecektir.

 

Enlem Boylam Bilgileri için Tıklayınız.

 

 

CİHAZDA DOĞABİLECEK SORUNLAR:

 

  • Cihazda hiçbir görüntü yok : Cihazınızın prize takılı olduğuna emin olunuz. Eğer adaptör takılı olduğu halde görüntü yoksa adaptörü kontrol ediniz. Mümkünse bir AVO metre ile adaptör çıkışını ölçünüz 5Volt görmeniz gerekmektedir. Adaptör arızalı ise arka sayfada adres bilgileri mevcut olan firmadan isteğiniz.
  • Elektrik kesintilerinde saat geri kalıyor : cihazın arkasında mevcut olan kalem piller zayıflamış demektir. Pilleri değiştiriniz. Eğer pilleri taktığız halde hata devam ediyorsa üretici firma ile bağlantı kurunuz.
  • Vakitler yanlış gösteriyor : Eğer cihaz üzerinde gözüken vakitler yanlış ise( 1 dk lık farklar hariç) SET tuşuna basarak ayarlar bölümüne girerek mevcut ayarları kontrol ediniz varsa yanlışlık düzeltiniz yoksa üretici firma ile bağlantı kurunuz.
  • Cihazdaki rakamlar eksik yada fazla gösteriyor: cihazda bulunan displaylerdeki rkam çukuklarının bazıları eksik yanıyor veya fazla yanıyor ise cihazda üretim hatası var demektir. Üretici firma ile bağlantı kurunuz.